Beställ

Tips för lyckad reklam

Om du vill lyckas med reklamen och din bloggannonsering finns det en del grundregler som kan vara bra att ha i åtanke.

För det första måste du placera annonsen eller annonserna du kommer att använda dig av på en synlig plats på din blogg. Om ingen ser annonsen, kommer inte heller någon att klicka på den eller använda sig av den, och dina intäkter uteblir. För att lyckas med reklamen är det därför önskvärt att du lägger de annonser du använder dig av i din bloggannonsering så högt upp på bloggen som möjligt. Många besökare läser nämligen enbart det nyaste inlägget, eller möjligt några av de allra nyaste inläggen. Om din bloggannonsering ligger i nederkanten på bloggen kommer därför många att inte ens se den!

Ett annat tips för lyckad reklam är att använda fina och färgglada bilder eller banners som drar uppmärksamhet till sig. En väldesignad banner som ser ut att smälta in bra i bloggen är mer genomtänkt än en banner som bara har t.ex. ett företagsnamn i sig.

Du bör också försöka välja annonser som du genuint tror dina läsare är intresserade av. Visst, du kan säkert annonsera om bildelar på en matlagningssajt, men hur många tror du kommer att klicka på en sådan annons?

En lyckad reklam är en sådan som stämmer in på den målgrupp som besöker bloggen. Om du inte är helt säker på vilka dina besökare är kan du givetvis testa dig fram men att känna till vad som intresserar dina läsare är a och o för att du ska lyckas med reklamen.

Print icon Print this page