Beställ

Index

Hitta rätt revisor i molnet


Enklare samarbeten med webbaserat bokföringsprogram

Molnbaserat bokföring


Tillhör du dem som drar sig i det längsta för att ta tag i bokföringen? Du är långt ifrån ensam. Vi är många som bävar inför tanken på kvittohögar, momsdeklarationer och skatteuträkningar. Väljer du ett webbaserat bokföringsprogram blir samarbetet med din revisor smidigare och du kan koncentrera dig på det viktigaste, din affärsidé.

Ta in proffshjälp till bokföringenviawebben

För småföretagare och frilansare, inte minst nystartade, känns det ofta som en omöjlig ekvation att få tiden att räcka bådetill administration och till det som faktiskt är huvudsaken – att få snurr på affärerna. Värdefull arbetstid går åt till att sätta sig in i, och hålla sig uppdaterad om, svårtolkade regelverk och att fylla i rätt papper med rätt siffror.Det är inte bara viktigt att böckerna är i ordning, nästa lika angeläget är det att ditt företag drar nytta av de avdrag, som har potential att innebära ekonomiska lättnader. I ljuset av detta, och oron många känner inför deklarationer och årsredovisningar, är det inte förvånande att det är mer regel än undantag att ta in proffshjälp till bokföringen.

Samarbeta online med revisorer och redovisningskonsulter

På senare år har allt fler småföretagare dessutom insett fördelarna med att samarbeta med revisorer och redovisningskonsulter som är anslutna till molnbaserade bokföringsprogram - en tjänst som hela tiden växer och utvecklas. Den som väljer ett webbaserat bokföringsprogram minimerar pappershanteringen och underlättar samarbetet med den eller de som ska ha tillgång till företagets bokföring. Via programmet håller du enkelt och lätt kontakt med din revisor eller med andra samarbetspartners. Du väljer själv vilka delar av informationen respektive leverantör ska ha tillgång till – eftersom din revisor eller konsult har åtkomst till relevanta delar kan de på ett smidigt vis återkoppla och ge råd avseende din redovisning.

Hitta revisorer och redovisningskonsulter via bokföringsprogram

Vissa av de aktörer som erbjuder webbaserade bokföringsprogramhar byggt in en funktion som innebär att du som användare kan hitta de revisorer och redovisningskonsulter som är anslutna direkt i systemet.Genom att söka på namn, ort eller på en karta får du upp relevanta träffar och kortfattade presentationer av respektive aktör. Den som vill ha mer information klickar sig enkelt vidare.

Mycket att vinna på en molnbaserad lösning

Även den som inte väljer att samarbeta med sin revisor eller redovisningskonsult via bokföringsprogrammet har mycket att vinna på en molnbaserad lösning. Med ett webbaserat bokföringssystem kommer du igång snabbt och förenklar din vardag – oavsett intresse och förkunskaper. Du som vill få god överblick och själv hantera hela eller större delar av bokföringen kan ha stor nytta av de handfasta råd och tips som erbjuds inom ramen för systemet, liksom av den många gånger väl utbyggda supporttjänsten.

Print icon Print this page