Beställ

Tjäna pengar via din blogg

Allt fler bloggar idag, och nya bloggar startas i flertal varje dag världen över. Även i Sverige är den så kallade “bloggvärlden” mycket stor, eftersom många gillar att dela med sig av sina åsikter. Att blogga kan vara riktigt roligt, och många gör det enbart därför, men visste du att du även kan tjäna en hel del pengar via din blogg?

Har du en bra blogg som uppdateras löpande kommer många företag att vilja annonsera hos dig. Bloggreklam är nämligen ett mycket bra sätt att nå ut till en specifik målgrupp då många bloggare ligger inom en viss nisch. Och förmodligen har även bloggens läsare samma intresse som skribenten. Så ett modeföretag gör givetvis helt rätt i att annonsera på en modeblogg, och ett bilföretag har givetvis ett stort intresse för att synas på en bilblogg.

Om dessa företag inte redan kontaktat dig, kan du själv kontakta företag som har bloggreklam hos andra bloggar. Ett snabbt och enkelt sätt att hitta dessa företag är givetvis att surfa runt på bloggar inom samma nisch som din egen, för att se hurdana annonser de har. Chansen är nämligen stor att all reklam på bloggen du tittar på gjorts av ett företag som vill annonsera på flera sidor med. Om du skriver om träning kanske du vill göra reklam för Smithmaskiner. Om du har en CPA, cost per action deal, kan det vara svårt att tjäna pengar men när väl någon köper en Smithmaskin och denna har hittat till grossisten genom din sida då kommer det att bli hel del pengar i kassan. Allt är givetvis en avvägning.

Ett annat snabbt och smidigt sätt att komma igång med att tjäna pengar via din blogg är att använda sig av Googles så kallade Ad Sense-program. Ad Sense är nämligen ett program för annonser på olika hemsidor. Du kan skaffa programmet för din blogg, så ordnar Google med annonserna. Detta gör att du slipper kontakta annonsörer själv, vilket givetvis besparar dig en hel del tid, du får in ny reklam på bloggen automatiskt. Bloggreklam fungerar normalt så att du får en viss summa antingen när någon klickar sig vidare till en annan sida (som annonserar hos dig, givetvis) med hjälp av en länk i reklam på bloggen, eller när denna person t.ex. handlar hos ett företag som annonserar hos dig.

Detta sätt att tjäna pengar passar framför allt dig som redan driver en blogg idag. Ju fler besökare du har, desto bättre!

Print icon Print this page